Het klimaat in de Louis Sauvestrelaan

Op 25 maart 2017

Niets dan leuke gesprekken voor de bestuursleden van N-VA Beringen die vandaag de Louis Sauvestrelaan in Beringen-Mijn bezochten. Enthousiast werden we onthaald door verschillende bewoners van deze straat die hun grote en kleine bekommernissen deelden.

Zo blijkt het verwijderen van de oude kastanjebomen positief onthaald te zijn. De bomen zorgden voor overlast en blokkeerden het zonlicht. We vernamen hierbij eveneens dat er maandag nieuwe, hopelijk kleinere, bomen zouden geplaatst worden door de stad wat voor bezorgdheid zorgde in de buurt.

Verkeersveiligheid bleek, zoals ook in andere straten, een bekommernis maar kreeg toch een score van 7,75/10. Jongeren rijden nogal snel door de straat. Ook het beroemde “ijzeren brugje” dat de Stationsstraat over de spoorweg verbindt met de Steenstortstraat, baart veel bewoners zorgen. Het moeilijke uitzicht zorgt hier voor gevaarlijke situaties bij auto’s en zwakke weggebruikers. De nieuwe winkels zorgen op de Koolmijnlaan volgens de bewoners eveneens voor gevaarlijke oversteekplaatsen.

Ook de sociale cohesie scoort goed met 8,3 op 10, maar meer speeltuintjes voor kinderen, een ontmoetingsplaats voor jongeren en voor vrouwen, zou dit volgens verschillende inwoners nog kunnen verbeteren.

Aan het einde van de wandeling drukten een aantal bewoners hun tevredenheid uit over ons bezoek. In de 25 jaar dat zij er woonden, hadden zij immers nog geen enkele politicus mogen ontmoeten. Voor onze partij is een voortdurend contact met onze stadsgenoten cruciaal om het juiste beleid voor iedereen te voeren. Samenwerken voor een betere stad was ook de conclusie van onze gesprekspartners.

N-VA Beringen hoopt daarom ook u binnenkort te kunnen spreken omtrent het klimaat in uw straat!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is