Albertine Vanheyst

Beringen-centrum leefbaarder maken!

Mijn naam is Albertine Vanheyst. Ik ben 64 jaar en gelukkig getrouwd met Guido Feyen. Samen hebben we één zoon Dirk en zijn we trotse grootouders van Emma en Lena.

Ik ben geboren en getogen Beringen. Na een carrière van 35 jaar in de horeca ben ik nu gepensioneerd. Het centrum van Beringen heeft nood aan modernisering: nieuwe winkels dienen het bestaande aanbod aan te vullen en horeca dient de handen in elkaar te slaan om de dorpskern aantrekkelijk te maken. Ook de wekelijkse markt mag niet vergeten worden. De laatste twaalf jaar is het marktaanbod er immers sterk op achteruit gegaan.

Een gezellig centrum waar mensen graag vertoeven begint uiteraard bij een goede toegankelijkheid: klanten moeten hun weg vinden naar het aanbod. Het “rode plein" dat er slecht bijligt en bij slecht weer levensgevaarlijk is, is aan vervanging toe.

Deze visie geldt natuurlijk niet enkel voor Beringen-centrum, maar kan toegepast worden op elke deelkern. Iedere deelgemeente heeft eigen troeven die uitgespeeld moeten worden, om zo van Beringen een aantrekkelijke stad te maken!