Betty Buijs

Gemeenteraadslid & bestuurslid N-VA Beringen

Kies voor Verandering

Ik ben Betty Buijs. Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en ben moeke van vijf prachtige kleinkinderen. Ik was OCMW-raadslid in 1982 en nadien schepen van de stad Beringen. De meesten onder jullie zullen me kennen als Betty van de opvang van de Stedelijke Basisschool van Koersel of als secretaris van het Vlaams Neutraal Ziekenfonds.

Verkeersveiligheid, in de eerste plaats aan scholen, maar ook in de ruimere omgeving, is voor mij zeer belangrijk. In het bijzonder dienen kinderen zich veilig op de baan te kunnen begeven. Een goed onderhoud van fietspaden en voetpaden is daarbij een must. Zo kunnen ouders met kinderwagens, maar ook mensen met rollators en rolstoelpatiënten zich vrij bewegen.

Het vrijetijdsaanbod voor onze jeugd dient behouden te worden. Ikzelf was vele jaren een leerling van de Stedelijke Muziekacademie en zie een grote meerwaarde in het stimuleren van kinderen om aan muziek, woord en kunst te doen. Daarnaast maken de uitbouw van jeugd- en ontmoetingslokalen zoals “Abri” en de nieuwe “Cor” en het onderhoud en financieren van sportclubs (zoals bijvoorbeeld Weerstand Koersel en Tennis Koersel) ook essentiële elementen uit van een kwalitatieve vrijetijdsbesteding.

Ik steun met volle overtuiging de N-VA-lijst om er zo voor te zorgen dat onze dorpskernen behouden blijven en verder uitgebouwd worden.