Walter Willems

Lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst

Als lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst verdiep ik mij in thema’s zoals kinderarmoede, seniorenzorg, vereenzaming en specifieke noden bij inwoners met een beperking.

Ik ben getrouwd met Ellen Luts en samen hebben we twee dochtertjes: Anna (10 jaar) en Clara (6 jaar). In onze vrije tijd genieten we van een fietstochtje of een stevige wandeling in onze eigen gemeente. De uitgestippelde wandelroutes die er zijn bijgekomen de laatste jaren, juichen we dan ook toe.

Als leraar aan de Academie onderstreep ik het belang van onderwijs en cultuur in mijn gemeente. Deze zorgen mee voor creativiteit, sociaal contact, innovatie en groei van onze gemeenschap.

Gezien ik al meer dan 10 jaar deel uitmaak van het bijzonder comité voor de sociale dienst (BCSD), heb ik mij kunnen verdiepen in meerdere sociale thema’s die onze aandacht verdienen zoals kinderarmoede, seniorenzorg, vereenzaming en specifieke noden bij inwoners met een beperking. Dankzij de herinvoering van de mantelzorgpremie, één van de programmapunten van N-VA, krijgen mantelzorgers eindelijk terug de waardering die ze verdienen.