10 Rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken tijdens verkeersactie in Beringen, Ham en Tessenderlo

Op 14 september 2020

Het voorbije weekend zette de lokale politie van Beringen/Ham/Tessenderlo een verkeersactie op die zich specifiek richtte naar overdreven snelheid. Van maar liefst 10 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingehouden, 239 andere bestuurders mogen nog een boete in de bus verwachten.

In Beringen werden 3 rijbewijzen ingetrokken op de Kasteletsingel. De toegelaten snelheid bedraagt er 90 km/uur. Er werden snelheden genoteerd van 135, 140 tot zelfs 150 km/u. Op de Koolmijnlaan in Beringen trok men het rijbewijs van een bestuurder in omwille van onaangepaste snelheid en het aanzetten tot snel rijden, een andere bestuurder reed er 130 km/u. bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. Ook op de Paalsesteenweg en de Lummenseweg werden voertuigen uit het verkeer gehaald. Bij een toegelaten snelheid van 70 km/u. reed op de Paalsesteenweg een bestuurder 125 km/u. en op de Lummenseweg 115 km/u.

Andere snelheidscontroles vonden plaats op de Hasseltsesteenweg, de Koerselsesteenweg, de Paalsesteenweg, de Heppensesteenweg in Beringen en Ham en de Sparrenweg in Tessenderlo. 2.317 voertuigen werden gecontroleerd. 239 reden té snel waarvan bij 5 bestuurders nog een rijverbod zal volgen omwille van zeer hoge snelheden. Ook 2 rijbewijzen werden ingetrokken naar aanleiding van het rijden onder invloed. Dit gebeurde onder meer op de H. Hartlaan in Tessenderlo.

"Verkeersveiligheid is een van onze topprioriteiten, we zullen dan ook blijven inzetten op de handhaving. Beringse straten zijn geen racebaan!" legt eerste schepen Werner Janssen uit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is