3 jaar e-boeken in Beringse bib

Op 28 december 2023

Sinds september 2020 kan je in de Beringse bibliotheek ook e-boeken uitlenen. Dit zijn elektronische boeken of publicaties die de gebruiker kan downloaden en digitaal raadplegen.  

Schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer blikt tevreden terug: “Het e-boekenplatform met een aanzienlijk aanbod e-boeken en een beperkt aanbod audioboeken lanceerden we in september 2020. Het aanbod groeide van ruim 9.000 titels tot ondertussen meer dan 13.000 titels. Het gros daarvan, nl. 9610 stuks, is Nederlandstalig.” 

Al van bij de start, nog in volle coronaperiode, werd er gretig gebruik gemaakt van dit digitale aanbod aan boeken. In 2021 werden gemiddeld 360 e-boeken per maand geleend. In 2023 is het gebruik gestegen tot gemiddeld 564 geleende e-boeken per maand. 

“Van de lancering, ruim 3 jaar geleden, tot nu werden ruim 15.000 e-boeken geleend,” weet de schepen. 

Elk bibliotheeklid kan gratis gebruikmaken van het aanbod e-boeken via het eigen persoonlijk bibliotheekprofiel. “Daarbij kan men tegelijk maximaal 2 e-boeken lenen, om deze vervolgens op smartphone, tablet of computer te lezen. Maar evengoed op een zogenaamde e-reader,” aldus schepen De Weyer. 

De catalogus van bibliotheek Beringen is te raadplegen via: https://beringen.bibliotheek.be/catalogus?q=Format:E-boek

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is