40 makers tonen op 6 en 7 mei hun ambacht in Beringen

Op 28 april 2023

In het weekend van 6 en 7 mei 2023 pakt stad Beringen uit met de tweede editie van de Ambachtenroute. “Na de prachtige eerste editie in 2021 met 25 makers, doen er nu maar liefst een 40-tal gepassioneerde makers mee. Verspreid over 17 locaties leggen zij de kneepjes van het vak uit en laten zij jou meekijken, proeven en experimenteren in hun atelier, winkel, huis of tuin of op een inspirerende locatie zoals be-MINE, ’t Ateliertje in OC De Buiting en Lutgart. De scholen Straf! en Het Meer (De Brug) prikkelen dan weer de allerjongsten met ambachten”, aldus een enthousiaste schepen van Lokale Economie Werner Janssen.

“Door de aandacht te vestigen op hand- en maatwerk van bij ons verbinden we ons erfgoed met lokale economie, en zetten we de diversiteit aan ambachten in onze stad in de kijker. Zo ontdek je tijdens de Ambachtenroute meer over glasblazen, kantklossen, keramiek, textiel- en juweelkunst, stokerijen, kalligrafie en nog zoveel meer. Sommigen geven demonstraties of laten je zelf ervaren hoe de ambacht in zijn werk gaat. ” 

Via de brochure die je kan downloaden op beringen.be/ambachtenroute kan je jouw persoonlijke ambachtenroute uitstippelen en de locaties van jouw keuze bezoeken. Met de fiets geniet je bovendien tegelijk van een ontspannende ontdekkingstocht door Beringen. Elke locatie is doorlopend open op zaterdag 6 en zondag 7 mei tussen 10.00 en 18.00 uur. 

Bezoek je tijdens de Ambachtenroute minstens drie locaties, dan maak je kans op een cadeaubon voor een etentje in Beringen. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is