be-MINE on-ICE, onuitputtelijk schaatsplezier!

Op 16 december 2021

Na een jaar van afwezigheid is be-MINE on-ICE terug en is het evenementenplein op be-MINE opnieuw het decor voor onuitputtelijk schaatsen, een warme winterbar en winterse gezelligheid. Dit van 15 december tot en met 9 januari.  Bij Toerisme Beringen proberen ze van elke situatie het beste te maken. Ook nu de coronaregels verstrengd werden. Jouw portie winterpret krijg je tijdens be-MINE on-ICE van 15 december tot en met 9 januari.  

“De schaatsbaan is met 300 vierkante meter groot genoeg om je veilig uit te leven op het ijs. Bovendien is ze volledig overdekt: je staat buiten en toch droog. Er zal worden toegezien dat er niet te veel mensen gelijktijdig aanwezig zijn. Een mondmasker is uiteraard verplicht. Draag ook zeker handschoenen,” vertelt schepen van Toerisme Werner Janssen. 

Je kan komen schaatsen voor 6 euro. Hierin zit ook de huur van een paar schaatsen. Wie eigen schaatsen heeft kan voor 4 euro het ijs op. Schaatsen kan dagelijks van 10 tot 21 uur. Op vrijdag, zaterdag en zondag kan het zelfs tot 22 uur. De openingsuren wijken af op 15 december (van 14 tot 21 uur), 24 december (van 10 tot 17 uur) en 31 december (van 10 tot 17 uur). be-MINE on-ICE is gesloten op 25 december en 1 januari. 

De winterbar sluit een uurtje na de schaatsbaan en ten laatste om 23 uur. Hier ben je meer dan welkom om een goed glas te drinken. Glühwein, Jägermeister of toch eens die cactusjenever proberen? Het kan allemaal, zelfs een lekker frietje of een warme wafel! Weliswaar met inachtneming van de nodige regels. “Zo zal je je CovidSafe Ticket moeten tonen bij het binnenkomen, draag je een mondmasker tot je aan een tafel zit en kan je met maximum 6 personen rond de tafel. Bestellen kan via een QR-code of gewoon aan de kelners. Zo kunnen je verplaatsingen beperkt worden,” voegt burgemeester Thomas Vints toe. 

De geplande après-ski party zal niet doorgaan. Toch zal er altijd de nodige sfeermuziek door de boxen klinken. Op 17 en 26 december zelfs met live muziek met respectievelijk We Two en The Party Table Band.  

Meer info en meest recente nieuws vind je op de website www.bemineonice.be of de facebookpagina.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is