Beringen gaat de winter in met be-MINE on ICE (met ijspiste) en Koersel Kerst

Op 17 oktober 2022

Met be-MINE on-ICE van 14 december tot en met 8 januari en Koersel Kerst op 17 en 18 december staan alvast twee gezellige winterevenementen met zekerheid op de agenda in Beringen. Voor be-MINE on-ICE wordt er - na grondig onderzoek - gekozen voor een schaatspiste met echt ijs. 

Het winters evenement be-MINE on-ICE is toe aan zijn vijfde editie en zal net zoals de vorige jaren doorgaan met een echte schaatsbaan, ondanks de hoge energieprijzen. “We hebben dit goed overwogen” aldus schepen van evenementen Werner Janssen. Er werd gezocht naar energiezuinige alternatieven zoals een rolschaatsbaan en een schaatsbaan met synthetisch ijs. “Maar deze alternatieven waren beduidend duurder dan een gewone schaatsbaan inclusief een geraamde hogere energiekost. De vrijwilligers van vzw Toerisme Beringen zullen hun beste beentje voorzetten om alles te realiseren,” vult de schepen aan. 

Bovendien kiest Beringen er voor om - in deze sowieso al donkere tijden - de mensen toch nog iets te bieden om naar uit kijken. Schepen Werner Janssen: “Een echte ijspiste bezorgt je toch net nog dat extra tikkeltje schaatsbeleving”. Na twee jaar van beperkingen wil het stadsbestuur be-MINE on-ICE dus zeker behouden, zowel voor het mentale welzijn van de inwoners als de uitstraling van de stad. Naast de schaatsbaan zal een winterbar opgebouwd worden waar ook speciale thema-events zullen worden georganiseerd.  

be-MINE on-ICE gaat door op de voormalige mijnsite be-MINE in Beringen van woensdag 14 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023. De juiste openingsuren en meer info zal binnenkort bekend gemaakt worden op bemineonice.be. 

Dat Beringen graag iets doet voor zijn inwoners bewijst ook het kerstevenement Koersel Kerst tijdens het weekend van 17 en 18 december. “Met de kerstdagen voor de deur willen we de bezoekers van Koersel Kerst onderdompelen in die aangename kerstsfeer”, weet Werner Janssen. Het centrum van deelgemeente Koersel wordt omgetoverd tot kerstdorp met een uitgebreide kerstmarkt, sfeervolle animatie en meeslepende optredens. Het moge duidelijk zijn: Koersel Kerst gaat voor een tien op tien voor sfeer en gezelligheid. Het volledige programma en alle info verschijnt later op koerselkerst.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is