Beringen promoot mondgezondheid bij kinderen

Op 28 januari 2020

De reizende tentoonstelling van Glimlachen.be strijkt voor drie weken neer in Beringen. ‘Cas en Kato hebben gezonde tanden’ is een educatief project dat bestaat uit een reizende tentoonstelling, tandenkoffers, lespakketten, vertelplaten en een activiteitenmap. “Kinderen (en volwassenen) kunnen er gratis terecht voor een leuke, speelse kennismaking met alles wat te maken heeft met tanden: hoe zien tanden eruit, welke voeding is het beste, hoe kan je goed poetsen en zo veel meer,” legt schepen van jeugd en bibliotheek Jessie De Weyer uit.
 
De tentoonstelling reist ook in Beringen rond, één week in Regina Mundi en twee weken in de bibliotheek. In de week van 27 januari wordt de tentoonstelling bij Regina Mundi opgesteld. Vanaf 3 februari is het grote publiek welkom om een kijkje te nemen in de bibliotheek.
 
Glimlachen.be is een sensibiliseringsproject met als doel de mondgezondheid van kinderen en jongeren in Vlaanderen te verbeteren. Deze campagne wil een gedragswijziging inzake mondhygiëne en mondzorg bij onze jeugd realiseren. Vroeger kwam de campagne naar de scholen, nu is er naast het educatief materiaal de tentoonstelling uitgewerkt.
“De tentoonstelling wordt gratis aangeboden dankzij de subsidiering door de Vlaamse Gemeenschap en de samenwerking met het Verbond der Vlaamse Tandartsen,” voegt de schepen toe.
 
Iedereen kan de tentoonstelling bezoeken van 3 tot 13 februari in de bibliotheek tijdens de vaste openingsuren. “Preventief inspelen op dergelijke thema’s draagt bij tot een betere gezondheid van het kind, maar zeker ook van volwassenen,” besluit schepen De Weyer.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is