Beringen promoot muziek van eigen bodem

Op 9 februari 2021

Om de muzieksector een hart onder de riem te steken, staat vanaf maandag 8 februari muziek van eigen bodem een week lang extra in de schijnwerpers. Ook stad Beringen toont tijdens deze Week van de Belgische muziek haar hart voor de zwaar getroffen muziekindustrie. Daarom komen de stedelijke bibliotheek en CC Beringen met een originele samenwerking.
 
Zo richt de bibliotheek speciaal een themastand in met de nieuwste cd’s van Limburgse muzikanten. Op sociale media volgt er daarnaast elke dag een interview met bekende namen uit de Limburgse muziekscene en met enkele uitschieters van daarbuiten. Zo komen aan bod: de Hasseltse singer-songwriter Marco Z, medeorganisator van Pukkelpop Eppo Janssen, Alessio Di Turi van The Sore Losers, Stijn Boels van Bed Rugs, Michiel de Naegel van 30,000 Monkies, frontman Jan Buekers van Sons of a Wanted Man en Dries Laheye, bassist van Stuff. Hou dagelijks zeker ook de sociale media in het oog voor de muzikale tips en favorieten van deze muzikanten.
 
De apotheose volgt op zaterdag 13 februari met een muzikale verrassing voor de bezoekers van de pop-upbibliotheek op de Lutgartsite. “Terwijl je boeken uitkiest, zal Berings talent Niels Gabriel je onderdompelen in de Belgische muziek”, licht schepen van bibliotheek Jessie De Weyer enthousiast toe.
 
Drie unieke onlineconcerten
Schepen van cultuur An Moons vervolgt: “Normaal gezien stonden enkelen van Vlaanderens beste singer-songwriters dit voorjaar op het podium van CC Beringen. Een liveoptreden is momenteel jammer genoeg niet mogelijk, maar tijdens deze Belgische muziekweek bieden we hen graag een digitaal podium, te volgen op drie avonden vanaf 20.00 uur op de Facebookpagina van CC Beringen.”
 
Dinsdag 9 februari bijt Stefan Dixon de spits af. Met ‘Afrivlaams’ brengt hij een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek met een Zuid-Afrikaans tintje; een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en een mix van Afrikaanse en Vlaamse klassiekers. Op donderdag 11 februari kan je genieten van singer-songwriter Neeka. Na vijf Engelstalige albums is Neeka klaar voor een Nederlandstalig avontuur. Puur en ontwapenend, eerlijk speels en vernuftig tegelijk, maar altijd een beetje donker. Afsluiten doen we met Wigbert op zaterdag 13 februari. Hij beschikt over datgene waar elke muzikant naar op zoek is: een eigen stijl. Het midden tussen pure pop, traditionele New-Orleanse blues en zwierige funk. Eén man - plus zijn favoriete gitaren -  zingt en vertelt over zijn muziek, de verhalen achter de songs, zijn indrukken en passies. “Authentiekere Nederlandstalige rootsmuziek vind je niet snel”, aldus schepen An Moons.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is