Beringen verdedigt Vlaamse eer op Verbroederingsspelen 5x Beringen

Op 5 juli 2022, over deze onderwerpen: Toerisme, Toerisme & evenementen, Toerisme & recreatie

Onze Stad neemt dit jaar opnieuw deel aan de Verbroederingsspelen van 5x Beringen, een internationaal verband tussen steden en gemeentes met de naam Beringen in Europa. De oorspronkelijke 5 leden breidde na de val de van de Berlijnse muur nog uit met 2 Oost-Duitse gemeentes.  
 

De Spelen vormen een sportief treffen tussen delegaties van de deelnemende steden en gemeentes dat elke drie jaar plaatsvindt in één van de deelnemende plaatsen. Dit jaar vindt de spelen plaats in de Duitse gemeente Behringen Hainich. Naast de Spelen organiseren de deelnemende steden en gemeentes ook jaarlijkse een toptreffen met afvaardiging van de verscheidene besturen. Er vindt ook regelmatig een voetbaltornooi plaats en er zijn verbroederingen tussen zangkoren, schutterijen en culturele verenigingen.  

 

“Het samenwerkingsverband 5x Beringen Internationaal heeft een belangrijke historische en toeristische waarde voor onze Stad. Bij de herinrichting van het marktplein in Beringen-centrum is er om die reden ook gekozen voor een prominente plaats voor het monument met de 5 ringen en de beer. De Estafetteploeg die bestaat uit personeel van Stad en OCMW maakt de uitdaging voor de 11de keer nog wat groter door naar de Spelen te lopen. Ze hebben zich de voorbije periode goed voorbereid voor deze sportieve sportprestatie. Het College van Burgemeester en Schepenen wenst alle deelnemers dan ook een sportieve, leuke en veilige Verbroederingsspelen en estafetteloop toe,” aldus schepen voor Lokale Economie, Middenstand en Toerisme Werner Janssen. 

 

De delegatie vanuit Beringen naar de Spelen bestaat uit 75 personen, waarvan 20 sporters die zich al een tijd voorbereiden op de verscheidene disciplines. 

 

“Onze ploeg bestaande uit 10 jongens en 10 meisjes, is reeds enkele maanden bezig zich voor te bereiden en te trainen voor deze Spelen. Onze coach Davy heeft er duchtig de pees opgelegd en hun allerlei kneepjes geleerd om een zo goed mogelijk resultaat te bekomen. Want winnen willen we natuurlijk wel, maar een goed team vormen en zo goed mogelijk ons best doen staan voorop”, aldus Ludo Claes voorzitter van 5x Beringen België. “Naast de ploeg zijn er natuurlijk ook supporters en sympathisanten die mee de reis maken naar Duitsland. Onze hele delegatie zal bestaan uit een 70-tal personen.  

Wij gaan er met z’n allen (spelers, bestuur, estafette, supporters) voor zorgen dat de andere deelnemers en aanwezigen, een mooie herinnering meenemen van Beringen/België.” 

 

In aanloop naar de Spelen wordt vanuit Beringen ook een estafetteloop georganiseerd door personeelsleden van Stad en OCMW. Voor de 11e keer reeds zal de Estafetteploeg 5x Beringen België VZW naar de spelen lopen, een tocht van maar liefst 552 km. Het startschot van deze Estafetteloop wordt op 10 juli gegeven. De ploeg zal dan toekomen in Duitsland op 15 juli bij de start van de Verbroederingsspelen.    

 

Tijdens die estafetteloop willen we een sportieve prestatie neerzetten maar ook de verbroedering tussen onze verschillende gemeenten met de naam Beringen op de kaart zetten", aldus de voorzitter van estafette 5X Beringen, Martin Beutels.  

"Om deze sportieve uitdaging tot een goed einde te brengen zijn we al volop aan het trainen", vertelt Martin nog. 

 

De spelen zelf kan je volgen via de Facebookpagina https://www.facebook.com/5xberingenbelgie 

Wie wil supporteren voor de Estafetteploeg kan terecht op hun Facebookpagina https://www.facebook.com/Estafetteploeg5xBeringen/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is