Beringen zet het nieuwe jaar in met een frisse duik in de Paalse Plas

Op 2 januari 2024

Naar jaarlijkse traditie duikt men in Beringen het nieuwe jaar in met een frisse nieuwjaarsduik aan de Paalse Plas. Ook in 2024 kan je er op zondag 7 januari vanaf 13.00 uur terecht voor animatie, een hapje en een drankje in samenwerking met surf- en zeilclub Sirocco. Om 14.30 uur wordt er in het koude water van de Plas gedoken. 
 

“We nodigen de Beringse ijsberen graag uit voor deze traditionele start van het nieuwe jaar. Het is een ideale kans om het nieuwe jaar gezond in te zetten. Wie niet in het water wil, is ook zeker welkom om de zwemmers aan te moedigen en mee te genieten van de randanimatie en de warme sfeer rond de Plas,” zegt schepen voor Recreatie Jessie De Weyer, die ook jaarlijks het koude water trotseert. 
 

Om het nieuwjaarsduiken in alle veiligheid mogelijk te maken voorziet stad Beringen de nodige omkadering. 
 

“Het zwemverbod wordt kort opgeheven en we voorzien redders die de veiligheid waarborgen. Ook zullen de faciliteiten zoals douches en toiletten geopend zijn. Op die manier kunnen we na een korte opwarming samen de Paalse Plas en het nieuwe jaar induiken,” aldus schepen De Weyer. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is