Bib haalt Marnix Peeters naar Beringen

Op 30 oktober 2019

Auteur Marnix Peeters was gisteren te gast in de bibliotheek van Beringen. Samen met zijn vrouw Jana Wuyts bracht hij een stuk van zijn laatste roman ‘Zo donker buiten: afscheid van een moeder met alzheimer’. Het werd een bijzonder emotionele avond. Schepen Jessie De Weyer nam de inleiding voor haar rekening. Uitgerekend vorige week verscheen ook Peeters zijn nieuwste werk ‘De zomer van 1939’.

Peeters die zelf uit Beringen afkomstig is, ging graag in op de uitnodiging. “Voor Beringen doe ik veel,” reageerde de auteur. Hij groeide op in Beverlo, als jongste van drie kinderen en liep middelbare school in het Beringse Sint-Jozefscollege. Na een rijk gevulde carrière als journalist, schreef hij in 2012 zijn debuutroman ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’ en werd meteen  genomineerd voor De Bronzen Uil.  Er volgden nog veel meer succesvolle romans.

Na een carrière als rock- en allround journalist, trok hij zich in 2010 terug op een berg in de Oostkantons om te schrijven.

De roman ‘Zo donker buiten: afscheid van een moeder met Alzheimer’ is een aangrijpend autobiografisch verhaal. De lezers die in hun naaste omgeving ook te maken kregen met alzheimer zullen veel elementen herkennen en er ongetwijfeld troost uit putten. Het werd een indrukwekkende avond van authentieke emoties en betrokkenheid. “Als stadbestuur zijn we bijzonder trots om zo’n toonaangevend auteur, die onlosmakelijk met onze stad verbonden is, een forum te kunnen bieden. De lezing heeft een en ander losgemaakt bij het publiek.” zegt schepen De Weyer die onder andere bevoegd is voor de bib.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is