Boe! Beringen: weekendje griezelen met het hele gezin!

Op 20 oktober 2021

Kruis nu al zaterdag 30 en zondag 31 oktober in je agenda aan want dan zal het met de eerste editie van Boe! Beringen flink spoken. Het centrum van Beringen wordt twee dagen lang omgetoverd tot griezelstad. Daarnaast is er ook heel wat te beleven met animatie en workshops op zaterdag en een griezeltocht op zondag.
Zaterdag 30 oktober: Griezelshoppen
Met griezelige animaties en workshops voor kinderen wordt shoppen anders dan anders en dat een hele namiddag lang tussen 14:00 en 18:00 uur in de Hoogstraat en de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Het wordt behoorlijk griezelig met Halloweenfiguren die door de straten dwalen. Nog méér griezelen? “Dat kan met workshops voor de kinderen en dat natuurlijk helemaal in het thema met het maken van heksenhoeden en Halloweenmaskers tot dromenvangers en, jawel, afgehakte vingers,” vertelt Werner Janssen, schepen van Toerisme en Evenementen. “Tussendoor kan je even langsgaan bij de waarzegger die je zal vertellen hoe griezelig jouw Halloweenweekend zal worden.” En wie graag eens op een spijkerbed ligt of over glas loopt, kan dat bij de fakir!
Zondag 31 oktober: Griezeltocht
Vanaf 18:00 uur trekt een griezeltocht door de straten van Beringen en over het scholencomplex van het Spectrumcollege. Helemaal compleet met spookjes, heksen en spinnen. Vuurartiesten, dansers en steltenlopers zorgen voor de griezelige gezelligheid. “De griezeltocht is op maat van gezinnen en bang zijn is dus nergens voor nodig. De griezels zien er misschien niet zo prettig uit maar ze zijn het wel.” weet schepen Janssen. “Al is een verrassing natuurlijk nooit ver weg met een heks die boven je hoofd vliegt. Na afloop kom je terug op de Lutgartsite en daar kan je genieten van het vampierenorkest en een drankje. Je kan natuurlijk ook nog altijd even over de kermis lopen.”
De griezeltocht loopt tussen 18:00 en 22:00 uur. Inschrijven via toerismeberingen.be/boe-beringen is verplicht. Kies één van de tijdssloten tussen 18:00 en 22:00 uur en je kan elk kwartier vertrekken. Een ticket kost 5 euro en je krijgt er 2 consumpties en een Boe!-masker bovenop. Kinderen tot en met 3 jaar betalen niets. De griezeltocht vertrekt op de Lutgartsite, waar er ook kermis staat gedurende de hele weekend.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is