Buitenspeeldag als afsluiter zomervakantie

Op 2 september 2021

Om deze bijzonder natte zomer met een positieve noot af te sluiten organiseert stad Beringen op woensdag 8 september de 14de buitenspeeldag.  “Starten doen we om 13.30 uur en het einde is voorzien om 16.30 uur,” legt schepen van Jeugd Jessie De Weyer uit. 

Verspreid over 6 speelpleintjes doorheen de stad kunnen kinderen gratis van een uitgebreid spelaanbod genieten, aangevuld met een tal van workshops. Je kan meespelen op Steenveld, Gouden Jubileumplein, Kolmen, Regina Mundi, Steenberg en in het park van Beverlo. “We willen onze jongeren en kinderen zo veel mogelijk aanmoedigen om buiten te ravotten en liefst op een locatie in eigen buurt. Daarom werken we samen met de Beringse jeugdverenigingen, Rimo vzw en verschillende externe partners,” vult schepen De Weyer aan. 

Zo werken de jeugdverenigingen actief mee en voorzien zelf een spelaanbod. “Ze krijgen dan ook de kans om bij de start van het jeugdwerkjaar, kinderen uit de buurt toe te leiden naar hun werking.” 

De workshops, verzorgd door externe partners en vrij toegankelijk, variëren van kampen bouwen, over boogschieten tot ecopercussie en kinderyoga. Benieuwd naar het volledige programma?
Kijk snel op www.beringen.be/buitenspeeldag 

“Hopelijk is de zon ook van de partij en kunnen we genieten van een fijne namiddag buitenspelen,” besluit de schepen hoopvol. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is