Colours In The Sky: het artistiek vlaggenproject in gans Beringen

Op 20 mei 2021

Met het thema ‘De toekomst na corona’ in het achterhoofd ontwierpen 37 kunstenaars 77 vlaggen op 23 locaties verspreid over heel Beringen. “De stadsvlaggen die er hingen waren aan vervanging toe en dat leek ons het uitgelezen moment om lokale kunstenaars te betrekken bij het project Colours In The Sky. Na Tour Elentrik en Kunst achter het Raam vorig jaar brengen we zo opnieuw kunst in de open ruimte waar iedereen coronaproof van kan genieten”, vertelt schepen van Cultuur An Moons. “Elke kunstenaar heeft corona op een persoonlijke manier verwerkt: positief, twijfelend, hoopvol, er sterker uitkomend of met een andere kijk op de wereld. Kortom, elk ontwerp en idee in deze (open)luchtexpo is uniek! Dé ideale zomertip dus om Beringen en onze dorpen zowel artistiek als toeristisch te ontdekken.”

“Twee uitgestippelde fietsroutes leiden je langs de mooiste paden van Beringen van vlag naar vlag”, voegt schepen van Toerisme Werner Janssen toe. “Op elke locatie vind je bordjes terug waar je via een QR-code de betekenis van de vlaggen ontdekt. Je kan vertrekken aan het Casino en de route volgen in de richting zoals ze is uitgestippeld. Maar je kan ook starten aan om het even welke vlaggenlocatie. De fietsroute richting Paal is 29 km lang en de route richting Koersel 35 km. Sportievelingen kunnen beide combineren. Alle info over de fietsroute en de vlaggen kan je terugvinden op ccberingen.be.”

“De (open)luchtexpo loopt van 1 juni tot en met 31 augustus. Met Colours in the sky willen we dit bijzondere tentoonstellingsseizoen van CC Beringen in kleur en schoonheid afsluiten. Op sommige vlaggenlocaties zal je ook van een mooi en divers parallel programma kunnen genieten”, aldus schepen An Moons. Op zondag 20 juni sieren verrassende culturele acts de fietsroute. Van 19 juni tot en met 4 juli kan je op de expo ‘New Told Dream’ in de mijnkathedraal hedendaagse kunst spotten. Verder is er ook een vlaggenzoektocht voor iedereen tot en met 14 jaar. In het kader van Wereldvluchtelingendag decoreren er vanaf 20 juni op de Lutgartsite ook vlaggen ontworpen door vluchtelingen en hun buddy’s. Dit deden ze via een online tool van het S.M.A.K. op initiatief van dienst samenleven van stad Beringen. In juli kan je op Lutgart ook terecht voor een participatief mailart-project van De Wolkenbreier(s).

Deelnemende kunstenaars Colours In The Sky: Rob Baltus, Hilde Bosmans, Jules Claes, Lutgart Claes, Jos Cox, Hannelore De Keyser, Patrick De Vlieger, Brenda Eynatten, Ria Geunes, Marijke Henkens, Gabriëlle Kerkhofs, Stijn Lauwers, Elly Moors, Hilde Nijs, Johan Oyen, Zjeeke Polleunis, Annie Postelmans, Leo Reijnders, Frédérique Rennuit, Dorien Scheymans, Gerda Schroeten, An Simons, Monika Sluyts, Chantal Spiritus, Piet Stockmans, Monique Timmermans, Jonathan Vaes, Madeleine van de Kerkhof, Tejo Van den Broeck, Jack van Hoek, Jean Van Wetswinkel, Marianne Verbeek, Leonora Verhoeven, Joske Vranken, Walter Vranken, Halma R.J. Wagemans en Ann Witters.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is