De bib start 2 nieuwe leespunten in Beringen!

Op 15 december 2023

Vanaf vandaag kan je terecht in 2 nieuwe leespunten in Beringen. Dat zijn ontmoetingsplaatsen waar je gratis enkele kranten en populaire tijdschriften kan lezen. Via je eigen smartphone, tablet of laptop, kan je er ook digitaal een aanbod van de bib raadplegen. 

 

Een eerste leespunt bevindt zich in T’ Ateliertje, de kunstresidentie en ontmoetingsplek van Myriam Goris in OC De Buiting in Paal. T’Ateliertje is geopend van dinsdag tot vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Ook op zaterdag kan je er terecht tussen 10.00 tot 12.00 uur. 

Het tweede leespunt werd ingericht in het Inloophuis van Beringen-Mijn, een initiatief van SAAMO en stad Beringen, geopend elke weekdag van 10.00 tot 16.00 uur. 
 

“De bib is een huis van informatie, ontspanning, educatie, ontmoeting en mediawijsheid en zet daarom ook graag in op laagdrempelig en toegankelijk aanbod voor élke Beringse stadsgenoot, ook buiten de muren van de bib,” licht schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer toe. “Aangezien deze 2 bestaande locaties vrij toegankelijk zijn voor iedereen, wil de bib graag uitpakken met deze proeftuin aan leespunten. Na een evaluatieperiode, wordt bekeken of deze 2 leespunten kunnen uitgebreid worden naar andere locaties in Beringen.” 

 

De leespunten bieden ook informatie aan over het aanbod en de activiteiten van de stedelijke bibliotheek in Beringen-centrum. “Door deze info een plek te geven in een leespunt, trachten we de drempel om onze bib te bezoeken nog meer te verlagen. Benieuwd? Kom dan gerust eens langs voor een lekker tasje koffie en wat leesvoer!” aldus schepen De Weyer.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is