De kunst van het compromissen sluiten

Op 23 januari 2013

Gwendolyn Rutten en Wouter Beke zijn op zoek naar een nieuw verhaal. Misschien kan deze korte tekst wel een inspiratiebron zijn. Het is een steeds terugkerend verhaaltje met vele titels. U mag voor uzelf de meest passende titel(s) invullen.

De kunst van het compromissen sluiten. - Coalitievorming in Beringen. - Provincieraad in Limburg. - Elio Di Rupo I.

Drie vrienden, sp.a, CD&V en Open VLD spraken af om samen iets te gaan eten in een restaurant. “En wat gaat het worden?”  vroeg ik. “Weten we nog niet” was hun antwoord. “Maar er moet zeker een goede biefstuk bij zijn” sprak CD&V. “ En ik wil frietjes” zei sp.a. Voor Open VLD bleef het  gelijk wat er besteld werd . Als er maar een peperroomsaus bij was. Open VLD was eigenlijk al lang tevreden dat ze mee mocht.  “Moeten jullie niet op voorhand overleggen over het menu?” vroeg ik. “Niet nodig” was hun antwoord.”Dat doen we straks wel. De sfeer is goed, we zullen onderhandelen en we verstaan de kunst om compromissen  te sluiten.”

Achteraf heb ik de rekening van het restaurant gezien. Kostprijs van het menu: 45€ per persoon. Vissticks met gekookte aardappelen en witte bonen. Inderdaad, compromissen sluiten kunnen ze als de beste.

Op mijn vraag of iedereen lekker gegeten had wilden ze geen antwoord geven.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is