DICHTerbijKUNST fleurt etalages Beringen-centrum op met jong talent

Op 2 juni 2022

Voor het tweede jaar op rij sieren jonge kunstenaars etalages in Beringen. Daarvoor slaan Stad Beringen, de Academie voor Beeldende kunsten van Heusden-Zolder en de Beringse basisscholen de handen in elkaar. In juni kan je de kunst en poëzie spotten bij bakkerij Verdonck, Leonidas, ’t Kaasplankske, Mañana Mañana, Baracc, Hen Hen, Manja broodjes en Bike Center. 

“Tijdens de eerste twee weken van juni voorzien we 8 etalages van lokale handelaars in Beringen-centrum van een vleugje poëzie en kunst. Volgend jaar doen we een andere deelkern aan. Op de uitgestippelde wandelroute kan je de kunstwerken ontdekken. De kaart ervan is verkrijgbaar in onze bibliotheek”, aldus schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer. 

Cultuurschepen An Moons: “Vroeger werkten we al samen rond kunst en poëzie voor een tentoonstelling in de galerij van Casino Beringen. Vorig jaar toonden we kunst en poëzie achter het raam van enkele lokale handelszaken en dat was meteen een succes. De werken tonen telkens een link met de betrokken winkel voor een extra leuke toets.” 

Wil jij graag het creatieve talent van eigen bodem bewonderen en je laten verrassen door prachtige etalages, gevuld met een vleugje kunst en poëzie? Neem dan in juni de flyer met wandelroute mee uit de bibliotheek en ontdek het talent van de jonge Beringse kunstenaars. De leerlingen van de Academie voor Beeldende kunsten van Heusden-Zolder zorgen voor de kunstwerkjes en de leerlingen van de basisscholen schreven de gedichten. Als extraatje valt er op Lutgart nog meer kunst en gedichten te ontdekken. 

“Kan jij bovendien in elke etalage van de route de zoekopdracht oplossen? Dan maak je kans op een leuk verrassingspakket! Trek er dus zeker op uit!” besluit schepen Jessie De Weyer. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is