Digitale Gedichtendag met Jens Meijen

Op 18 januari 2021

Jaarlijks start op Gedichtendag - de laatste donderdag van januari - de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland. “We houden rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften en organiseren dit jaar een alternatieve gedichtendag. Op donderdag 28 januari kan je digitaal genieten van een fijn poëtisch uurtje met woord en muziek, verzorgd door leerlingen van Academie Beringen, en van digitale poëzie van onze Beringse dichters”, zegt schepen van bibliotheek Jessie De Weyer.
 
De Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in Vlaanderen. De bibliotheek van Beringen besteedt er dan ook graag de nodige aandacht aan. Ook al moet dat dit jaar door corona op een aangepaste manier. “Poëzie is er voor iedereen, bestaat in allerlei vormen en soorten en is er voor elk groot of klein moment. Tijdens de Poëzieweek wordt dit extra in kijker gezet, en dit jaar uitzonderlijk digitaal”, legt schepen Jessie De Weyer uit.
 
Tijdens Gedichtendag kan je vanaf 10 uur via de Facebookpagina van Bibliotheek Beringen elk uur genieten van poëzie, gebracht door Beringse dichters. Jens Meijen, Jonge dichter des Vaderlands van België, bijt de spits af en brengt je een gedicht uit zijn bekroonde dichtbundel ‘Xenomorf’. Het evenement is ook dit jaar voor iedereen toegankelijk. Schepen van cultuur en onderwijs An Moons is alvast zeer blij met de samenwerking met Academie Beringen: “Net zoals vele culturele actoren snakken onze leerlingen naar podiumkansen om hun talenten te tonen en verder te ontwikkelen. Tussen 16 en 17 uur zorgen ze voor een luchtige afleiding tijdens het poëtisch vieruurtje op de Facebookpagina van de bib, CC Beringen en Academie Beringen.”
 
Schepen De Weyer sluit af met een belangrijke oproep naar lokaal talent: “Ben je zelf een Beringse dichter en wil je graag digitaal poëzie brengen voor onze Beringenaren? Stuur dan een mailtje naar els.vandevoort [at] beringen.be, samen met een filmpje waarin je jouw gedicht voordraagt. We zenden het dan graag uit via onze Facebookpagina!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is