Een Hart voor Defensie

Op 15 augustus 2013

Een hart voor Defensie

Als federaal parlementslid zetel ik nu al meer dan twee jaar in de Kamercommissie Defensie. Ik ben er trots op om als Limburgse de N-VA in deze commissie te mogen vertegenwoordigen, gezien de speciale band die het leger met onze provincie heeft. Defensie stelt bij ons meer dan 5000 mensen tewerk. Dat maakt het departement tot de grootste werkgever in Limburg. Ongetwijfeld kent u wel een militair in uw familie-, vrienden- of kennissenkring; of misschien bent u er zelf een.

Op enkele jaren tijd heb ik de militaire wereld leren kennen als een heel boeiende en bijzondere wereld, die ook met specifieke noden en uitdagingen wordt geconfronteerd. Terwijl onze jongens en meisjes zich in binnen- en buitenland met hart en ziel inzetten, zit ons leger op zijn tandvlees. Dit is een verhaal waarvan de buitenwereld zich jammer genoeg niet altijd bewust is. 

In de commissie leg ik de minister dan ook regelmatig het vuur aan de schenen over de aanhoudende besparingen bij Defensie. De N-VA-fractie vraagt zich af hoeveel verder dit nog kan gaan. Bovendien ontbreekt het het huidige beleid aan een langetermijnvisie. Zonder deze visie en zonder een stabiel budget zal het heel moeilijk worden om de toekomst van ons leger te kunnen verzekeren. Dat zou een heel erg spijtige zaak zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is