Er is dit najaar weer heel wat te beleven in de bibliotheek van Beringen

Op 12 september 2023

De bibliotheek van Beringen biedt dit najaar opnieuw een hele waaier aan uiteenlopende activiteiten aan. In de nieuwe najaarsbrochure kan je een handig overzicht terugvinden van het volledige aanbod. 

“Er is dit najaar getracht om de activiteiten in thema te bundelen,” zegt schepen voor Bibliotheek Jessie De Weyer. “Zo staat oktober in het teken van gezondheid met een workshop van Frank Hoes over het voorlezen aan ouderen met dementie. Ook  de heropstart van ‘Verhalen verbinden’, een activiteit die via samen lezen ook de mentale gezondheid van de deelnemers tracht te verbeteren, is gepland. In november ligt de focus op wetenschap en biologie met onder andere de expo WOLVEN waar je oog in oog kan staan met een echte opgezette wolf. Aan het einde van de maand kan je ook genieten van een lezing over de intrigerende diersoort. December is traditioneel de feestmaand. We starten dan met ons lokale Boekenfestijn dat ook dit jaar wordt opgeluisterd door een live-uitzending van Radio Benelux. Op 20 december organiseren we een kerstconcert met ‘Feel Good’ en op 23 december komt de kerstman langs!” 

Naast deze activiteiten keren ook een aantal vaste waardes terug zoals de Boekenbabbel, de voorlees-en knutselnamiddagen op woensdag en de vernieuwde Lego Education sessie in samenwerking met de STEM-Academie van het Spectrumcollege. Ook de digisessies waar je elke maand meer te weten komt over een thema uit de digitale wereld, starten opnieuw op. 

“Mis ook zeker ‘De Schrijfwijzen’ niet,” tipt schepen De Weyer. “Dit is de opvolger van ‘Het Groot Dictee’ en vindt op 6 oktober plaats in 80 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel” 

Het volledige aanbod ontdek je in de najaarsbrochure te vinden in de bib of via de website.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is