€ 226 272 extra ondersteuning voor de Kantonnale Bouwmaatschappij in Beringen

Op 24 december 2019

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele maakt 226 272  euro vrij voor de Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen. “Met deze middelen wil ik Kantonnale Bouwmaatschappij van Beringen  extra ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, verduidelijkt minister Diependaele.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele een extra financieel duwtje in de rug.

“Voor Kantonnale Bouwmaatschappij in Beringen betekent dit een extra subsidie van 226 272 euro”, vertelt minister Diependaele. “Met deze middelen willen we de huisvestingmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is