Expo 'Jaaroverzicht in LEGO' in Bibliotheek Beringen

Op 22 januari 2024

De bibliotheek van Beringen houdt van maandag 22 januari tot en met zaterdag 10 februari een unieke en kleurrijke expositie: 'Jaaroverzicht in LEGO'. Schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer licht toe: “Legokunstenaar Maarten Verlinden uit Heusden-Zolder presenteert met trots zijn creatie van duizenden legoblokjes waarmee hij de belangrijkste gebeurtenissen van 2023 weergeeft.” 

De jaarlijkse traditie van het bouwen van een jaaroverzicht in legoblokjes heeft inmiddels een vaste plaats verworven in de Beringse bib. Bezoekers van de expo kunnen zich onderdompelen in de creatieve interpretatie van Verlinden, die met zijn unieke talent en oog voor detail een prachtige weergave heeft gemaakt van de hoogte- en dieptepunten van het afgelopen jaar. 

De tentoonstelling is niet alleen bedoeld voor kinderen, maar spreekt ook een breed publiek aan, jong en oud. Het gebruik van LEGO als medium maakt het jaaroverzicht toegankelijk en boeiend voor alle leeftijden. En biedt een verrassende en eigenzinnige kijk op de gebeurtenissen die 2023 hebben gevormd. 

“Als extra stimulans voor bezoekers nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan onze vragenlijst over de expo. Beantwoord enkele vragen en maakt kans op een prachtige prijs. Het invullen van de vragenlijst is eenvoudig en kan ter plaatse,” voegt de schepen enthousiast toe. 

Het jaaroverzicht bezoeken kan tijdens de reguliere openingsuren van de bibliotheek en de toegang is gratis. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is