Extra jongerenwerker in Beringen om jeugd toe te leiden naar JAC en Overkophuis

Op 30 juni 2021

Nadat er in het voorjaar van 2020 in samenwerking met Arktos vzw een voltijdse jongerenwerker werd aangesteld, is er nu opnieuw goed nieuws voor de Beringse jongeren. Door in te tekenen op een subsidieoproep van de Vlaamse overheid, haalt het stadsbestuur financiering binnen voor een bijkomende halftijdse jongerenwerker. 

Beringen stelde een integraal plan jongerenwelzijn op en behaalde de projectsubsidie om het mentaal welzijn van kinderen en jongeren te versterken. “Nu de formele goedkeuring binnen is, kan de zogenaamde outreacher op zeer korte termijn aan de slag met de Beringse jeugd en dat voor een periode van één jaar. De samenwerking met Arktos, die afgelopen jaar succesvol bleek, breiden we daarom uit”, legt schepen van Jeugd Jessie De Weyer uit.

En om die samenwerking met Arktos vzw uit te breiden en een extra jongerenwerker aan te trekken, moest de gemeenteraad op 28 juni eerst haar goedkeuring geven. 

“In de afgelopen periode, die voor iedereen zwaar was, merkten we een de noodzaak om extra maatregelen te nemen om het mentaal welzijn van kinderen en jongeren te ondersteunen”, vult schepen van Welzijn Hilal Yalçin aan.

De outreachend jeugdwerker moet de jongeren vooral naar de onlangs geopende JAC en het toekomstige Overkophuis toeleiden. “Daarnaast willen we de zogenaamde hangjongeren aan be-MINE en de naburige locaties een leeftijdsspecifiek en interessant aanbod kunnen voorschotelen”, besluit schepen De Weyer.

Om deze extra opdracht te vervullen stelt stad Beringen een eenmalig budget van 36.842 euro ter beschikking van Arktos VZW.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is