Fleurige etalages dankzij jong Berings talent

Op 7 juni 2021

Het nieuwe project ’Kunstig lokaal, poëtisch verhaal’ plaatst in  juni het creatieve en artistieke talent van de Beringse jeugd in de spotlights. Op 7 locaties verspreid over heel Beringen vrolijken leerlingen van de basisscholen en de tekenacademie etalages van lokale handelaars op met een vleugje poëzie & kunst.
 
Al heel wat jaren slaan stad Beringen, de Beringse afdelingen van de Academie voor Beeldende kunsten van Heusden-Zolder en de Beringse basisscholen de handen in elkaar voor een boeiende en geslaagde samenwerking rond  poëzie & kunst. “Dit resulteerde al 4 jaar in een kleurrijke tentoonstelling in de galerij van CC Beringen, die telkens op veel belangstelling mocht rekenen. Dit jaar pakken we het anders aan: geen traditionele tentoonstelling, maar een unieke expo in het straatbeeld, bij lokale handelszaken. Hiermee breien we ook een vervolg aan het initiatief Kunst achter het Raam”, legt schepen van Cultuur en Onderwijs An Moons uit.
 
“Van zaterdag 12 juni tot en met zondag 27 juni kan je je laten inspireren door fleurige etalages en kans maken op een kunstig boek. Ideaal dus voor een wandeling in je buurt of een fietstochtje tijdens een warme zomerdag. De kunstwerkjes en gedichten hebben trouwens allemaal een link met de winkel”, vult schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer aan.  In 2021 start het project met 7 locaties, met als ambitie om naar de toekomst toe te groeien naar meer winkels en dus ook meer zichtbaarheid voor lokaal talent.
De basisscholen SBS Koersel, VBS Picardschool, Freinetschool De Step, Basisschool De Berk, VBS Westakker, VBS Paal en VIBO Sint-Barbara werken mee aan het project.
De werken bewonderen kan bij de Gele Veter, The Roxy Theatre, Westlands Bloemenhuis, de Stalse Schans, L’Arco, de Kringloopwinkel en Optiek Ellen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is