Gratis huisdierenstickers nu ook in Beringen

Op 5 oktober 2021

Om dierenlevens te redden, werkte de Vlaamse Overheid een laagdrempelig aanbod van uniforme huisdierenstickers uit. Zo’n sticker maakt in één oogopslag duidelijk welke dieren zich in een woning bevinden, zodat de hulpdiensten in geval van nood ook de huisdieren kunnen redden.  

Stad Beringen stelt deze stickers vanaf 11 oktober ter beschikking aan de Beringenaren. “We hebben 6000 stuks besteld en bewust gewacht op de verhuis naar het nieuwe stadhuis, zodat er geen verwarring mogelijk is over waar de burgers ze kunnen afhalen. De huisdierenstickers zijn vrij te verkrijgen aan de onthaalbalies van het nieuwe stadhuis en de stedelijke bibliotheek”, weet schepen Jessie De Weyer. 

Vele Beringse huishoudens hebben een hond, een kat of een ander huisdier. Helaas komen elk jaar ook huisdieren om door woningbranden, CO-vergiftiging of wateroverlast. Brandweer en andere hulpdiensten zijn vaak niet (tijdig) op de hoogte van de aanwezigheid van huisdieren waardoor deze dieren dan ook niet gered worden. 

“Door zo een sticker aan het raam bij de voordeur te kleven, kunnen gezinnen aangeven hoeveel en welke huisdieren er zich in de woning bevinden. Als dochter van een brandweerman weet ik dat bij zo’n interventie elke minuut telt. Snel kunnen vaststellen welke dieren er eventueel nog gered kunnen worden, is geen overbodige luxe. Uiteraard staat daarbij steeds de veiligheid van de brandweer voorop. Deze sticker legt hen geen verplichtingen op!” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is