He had a dream.

Op 3 april 2011

Onze schepen ziet het groots. Waarom zouden we niet even de naam van onze stad in het groot op de mijnterril neerplaatsen. Wat ze in Hollywood kunnen, kunnen wij ook!

 Over het feit of dit een serieus op te nemen voorstel is of niet stel ik mij wel enkele vragen.

 In het persartikel wordt er gewag gemaakt van een klein bedrag dat men nodig heeft om dit te realiseren. Mogen wij ook weten welk dit kleine bedrag is? Is dit bedrag reeds ingeschreven in de begroting aangezien men dit zo snel als mogelijk wil realiseren? Heeft men trouwens de toestemming om in dit gebied zo’n project te realiseren. Volgens de schepen is hij toch niet helemaal zeker. En als laatste, is men bij de coalitiepartner eveneens tevreden met dit voorstel? Daar blijft het weer bedroevend stil!

 Zijn er nu echt geen zaken die voorrang genieten in Beringen? Is het niet zo dat de begroting in Beringen met een tekort van meer dan 3,5 miljoen euro opgezadeld zit.? Is het niet de topprioriteit van de meerderheid  om dit tekort weg te werken? Is het enige antwoord wat de meerderheid aan de oppositie kan vertellen over hoe men deze schuld kan terug dringen “WIJ GAAN GESCHIEDENIS SCHRIJVEN!”? De uitbouw van het mijnterrein, het zwembad, grote werken in Koersel, Paal, enz  zullen een grote hap uit het budget nemen. Kunnen we de “folliekes”  niet even achterwege laten en aan het echte bestuur van Beringen beginnen? Het kan toch niet zijn dat men deze  legislatuur de bewoners gaat opzadelen met een schuld die vanaf 2012 door de bevolking  gaat moeten aangezuiverd worden?

 In plaats van de steeds wederkerende aankondigingspolitiek in de krant, waarvan meer dan de helft toch niet wordt uitgevoerd, is het best dat men zich gaat bezig houden met de zaken die beloofd zijn in het verleden uit te voeren.

 Niet dromen moeten worden uitgevoerd, wel zaken die dringend, nodig voor de bevolking en betaalbaar zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is