Iedere derde woensdag Live Academie in de Beringse bibliotheek

Op 21 januari 2023

De bibliotheek van Beringen geeft letterlijk en figuurlijk een podium aan jong muzikaal talent. Voortaan kan je er iedere derde woensdag van de maand leerlingen van Academie Beringen aan het werk zien. 

“Sinds woensdag 18 januari organiseren we in de bibliotheek een maandelijks toonmoment met een tiental leerlingen tussen 8 en 18 jaar van Academie Beringen. Zo kunnen onze jonge talenten de nodige podiumervaring opdoen en kunnen de bibliotheekbezoekers iets extra ontdekken”, vertelt schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer trots. 

“In de bib zetten we letterlijk een podium klaar waar de leerlingen het beste van zichzelf geven”, vult schepen De Weyer aan. ”Iedereen is iedere derde woensdag van de maand welkom tussen 17.00 en 18.30 uur in de polyvalente ruimte van de bibliotheek. De eerstvolgende editie vindt plaats op woensdag 15 februari. De toegang is gratis en op voorhand inschrijven is niet nodig.” 

“Diverse muziekinstrumenten passeren de revue. De leerlingen brengen nummers op blazers, toets- en snaarinstrumenten op basis van wat ze tijdens de lessen oefenen. Met dit initiatief krijgen de leerlingen extra podiumkansen, wat belangrijk is voor hun talentontwikkeling en bovendien ook onze Academie bij een breder publiek in de kijker zet.” 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is