In Beringen trekt de speelmobiel opnieuw eropuit

Op 28 april 2021

Ongeveer een jaar geleden kondigde het stadsbestuur aan dat de dienst jeugd & sport meer outreachend ging werken. Dit vertaalde zich in de praktijk naar het opzoeken van kinderen en tieners op plaatsen waar ze samenkomen, om daar een spelaanbod te voorzien. En ook dit voorjaar rijdt de speelmobiel opnieuw door Beringen!
 
Om ervoor te zorgen dat de wagen voldoende aandacht trok, mochten enkele Beringse tieners tijdens een professioneel begeleide workshop de speelmobiel versieren en van opvallende kleurtjes voorzien. “Vorig jaar bereikten we in  de zomervakantie een tweehonderdtal unieke deelnemers. Gezien de toen geldende strenge veiligheidsbeperkingen, is dat zeker een succes”, herinnert schepen van Jeugd Jessie De Weyer zich.
 
Dat succes willen ze dit jaar nog eens overdoen. Tot 30 september rijdt de kleurrijke wagen weer door de straten. “Elke maandag, dinsdag en woensdag trekken onze jeugdwelzijnswerkers naar pleintjes waar kinderen samenkomen, om daar een gratis spelaanbod te voorzien. Aan speelmateriaal is er alvast geen gebrek: gezelschapsspelletjes, kubb, frisbees, voetballen, hoepels, een hockeyspel, stelten en nog veel meer! Genoeg dus voor de kinderen om samen met hun vrienden en vriendinnen een hele namiddag te komen ravotten”, vertelt schepen De Weyer enthousiast.
 
De tieners, voor wie de speelmobiel minder tot de verbeelding spreekt, kunnen dan weer op meerdere locaties in de stad terecht voor een aanbod op maat. “Ook ons tienerproject werd onder de loep genomen en aangepast aan de huidige noden. Outreacher Bianca neemt de tienerwerking op de Lutgartsite voor haar rekening, veldwerkers Lies en Es zullen een activiteitenaanbod voorzien op de Posthoorn en in de Tuinwijk”, aldus de schepen.
 
Benieuwd wanneer er activiteiten zijn in je buurt? Kijk dan op onze website: www.beringen.be/jww

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is