Jeugdboekenmaand in Beringen viert 'Sport & Spel'

Op 28 februari 2024

Van vrijdag 1 tot en met zaterdag 30 maart staat de bibliotheek van Beringen in het teken van de Jeugdboekenmaand. Thema deze keer is 'Sport & Spel'.  

Schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer legt uit: “Jeugdboekenmaand 2024 draait helemaal om de connectie tussen sport, spel en lezen. Het wordt een tijd waarin kinderen en jongeren worden aangemoedigd om te spelen, te bewegen en tegelijkertijd hun verbeelding te prikkelen door middel van boeken.” 

 

"Sinds jaar en dag weten we dat sport goed is voor het lichaam en spelen essentieel is voor de ontwikkeling van kinderen. Maar laten we niet vergeten dat lezen net zo belangrijk is voor de geestelijke groei," gaat de schepen verder. "Lezen is als gymnastiek voor de geest en het hart. Het stimuleert de verbeelding, kweekt empathie en versterkt de cognitieve vaardigheden." 

 

In het kader van de Jeugdboekenmaand wordt er in Beringen ook een leuke tentoonstelling op maat georganiseerd onder de noemer "Sport & Spel in Beringse scholen". Kleuterklassen en de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar hebben prentenboeken ontvangen met het thema 'Sport & Spel'. Gedurende de maand maart kunnen bezoekers van de bibliotheek ontdekken hoe deze boeken door de kinderen zijn verwerkt tot creatieve knutselwerken. 

 

Het hoogtepunt van de Jeugdboekenmaand in Beringen is de VIP Hieperdebieb-dag op 6 maart, waarop alle kinderen en jongeren van harte welkom zijn. “Het belooft een feestelijke dag te worden met o.a. workshops kinderyoga, zelfverdediging en aikido. Wie wil kan ook knutselen, zich laten schminken of een knotsgek kapsel krijgen!
Toegang is gratis, maar inschrijven via bibliotheek [at] beringen.be of 011 45 08 10 is wel verplicht,” aldus schepen De Weyer. 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is