Limburgse steunzone betekent 408 arbeidsplaatsen in Beringen

Op 20 oktober 2023

UNIZO-Limburg verspreidde vandaag het nieuws dat er sinds de toepassing van de maatregel "steunzone" voor bedrijven in de Limburgse kmo- en industrieterreinen en incubatoren voor 4.774 arbeidsplaatsen een vermindering van de bedrijfsvoorheffing werd aangevraagd.  

 

In een zogenaamde steunzone kunnen bedrijven gebruik maken van een steunmaatregel waarbij de loonkost gedurende een bepaalde periode verminderd wordt voor extra arbeidsplaatsen die gecreëerd worden als gevolg van nieuwe investeringen in deze steunzones. In Limburg gaat het concreet om een vermindering van loonkost met 5%. 

 

“In Beringen gaat het om  33 dossiers, goed voor 408 gecreëerde arbeidsplaatsen. Onze stad staat daarmee op de vierde plaats van de Limburgse gemeenten. Net na Genk, Hasselt en Heusden-Zolder,” weet schepen van Ondernemen Werner Janssen. Op zich goed nieuws, maar nog altijd veel te weinig vindt de schepen en treedt daarmee de berichtgeving van UNIZO Limburg bij. 

 

De steunmaatregelen die normaal gezien eind oktober 2024 aflopen worden naar aanleiding van de sluiting van Sappi toch herbekeken, waardoor alle Limburgse kmo's deze maatregelen ook vanaf november 2024 kunnen gaan toepassen. “Hopelijk passen zoveel mogelijk kmo's deze maatregel in de komende periode toe,” besluit de schepen hoopvol. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is