Meer en meer toeristen vinden de weg naar Beringen

Op 24 januari 2020


Be-MINE is een grote toeristische trekpleister geworden in Beringen. Uit cijfers blijkt dat niet alleen het mijnmuseum, maar ook de avonturenberg, het klim- en duikcentrum veel bezoekers lokt.

Het Mijnmuseum blijft een vaste waarde in Beringen. "In 2019 kwamen er meer dan 35.000 bezoekers over de vloer, dat zijn er iets meer dan in 2018.", legt schepen van Toerisme Werner Janssen (N-VA) uit. "Het klimcentrum Alpamayo lokte meer dan 49.000 bezoekers, en de nieuwe Clip & Climb lokte sinds juni al 5.300 bezoekers." Bij het duikcentrum TODI werden 33% meer snorkelaars en 21% meer duikers geteld. En het zwembad Sportoase sloot 2019 af met meer dan 300.000 zwemmers.

Evenementen

Ook enkele grote evenementen in Beringen, lokten veel volk, zoals de rit in de Ronde van België, de veldrit op de mijnteril en de Warmathon. De stad wil op datzelfde elan verder gaan. Er zijn ook enkele nieuwigheden in aantocht. Zo komt het jongerenfestival Garnizoen naar be-MINE en er komt een nieuw event voor kinderen, ter vervanging van de 'Beringen Breughelt' en de toeristische dienst van Beringen verhuurt vanaf dit jaar ook elektrische steps. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is