Mijnzondagen in Beringen in een nieuw jasje

Op 2 maart 2020

Naast het Mijnmuseum, dat jaarlijks 35.000 bezoekers naar be-MINE brengt, zijn de Mijnzondagen al jarenlang een schot in de roos.

“Vanaf zondag 1 maart kan je bij ons weer terecht voor deze maandelijkse unieke gidsbeurten” laat schepen van toerisme Werner Janssen trots weten. Tijdens deze Mijnzondagen ontdek je de geheime plekjes van de mijnsite van Beringen. In 2020 pakken de vrienden van het Mijnstreekmuseum en het Mijnmuseum uit met gloednieuwe locaties om te bezoeken. Zo kan je vanaf nu niet alleen de badzaal, betaalzaal, lampenzaal en kipzaal bezoeken, maar wordt het aanbod uitgebreid met een tocht doorheen de plannenzaal, rapportenzaal, reddingszaal en het bureau van de directeur.

Tijdens deze 2,5 uur durende rondleiding met gids leer je meer over het leven van de mijnwerkers in Beringen. “Sfeervol, authentiek en onvergetelijk. Want de meeste van onze gidsen zijn ex-mijnwerkers en wie kan er beter in geuren en kleuren vertellen dan iemand die het zelf heeft meegemaakt?” vervolgt schepen enthousiast.

Na je gidsbeurt in de historische mijngebouwen bezoeken jullie ook nog de ondergrondsimulatie. Klaar voor een unieke zondagnamiddag? Noteer dan nu zondag 1 maart in je agenda en kom mee op de rondleidingen van Mijnzondag. Tijdig aanmelden aan de balie van Toerisme Beringen is aangewezen. We starten om 11u en 14u met de rondleiding dus wees er zeker op tijd bij!

Kortom: laat je onderdompelen in de ondergrondse sfeer van weleer elke 1e zondag van de maand van maart tot en met oktober! “Meer dan 30 jaar na de mijnsluiting spreekt het mijnverleden nog steeds tot de verbeelding!” besluit schepen Janssen.

De rondleidingen zijn er later nog op 5 april, 3 mei, 7 juni, 5 juli, 2 augustus, 6 september, 4 oktober telkens op zondag. De eerste rondleiding start om 11u en de tweede om 14u. Volwassenen betalen 8 euro, kinderen 6 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is