N-VA Beringen met Jessie De Weyer als lijsttrekker naar de verkiezingen in 2024

Op 13 oktober 2023
Jessie en Werner

Jessie De Weyer zal in 2024 de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van N-VA trekken in Beringen. De Weyer, die op dit moment schepen is in Beringen en deze legislatuur ook de eerste vrouwelijke voorzitter van de provincieraad in Limburg werd, neemt zo de fakkel over van collega-schepen Werner Janssen.

“Ik ben de kiezer enorm dankbaar om mij deze legislatuur de kans te geven bij te leren over beleid voeren en besturen”, zegt De Weyer. “Als schepen voor Jeugd, de Bibliotheek en Participatiebeleid heb ik heel wat Beringenaren ontmoet en zo een goed inzicht gekregen in  wat er leeft in Beringen. Als lijsttrekker hoop ik dan ook een mooi resultaat te kunnen boeken voor de partij, zodat we ook in de volgende legislatuur het beleid mee vorm kunnen geven, zoals we dat ook de voorbije zes jaar gedaan hebben.”

Werner Janssen zal de tweede plaats op de lijst opnemen. Hij stond aan de wieg van N-VA in Beringen en was in het verleden ook Kamerlid. Tijdens de huidige legislatuur was hij eerste schepen in Beringen.

“We zijn gezamenlijk tot het besluit gekomen om voor de verkiezingen in 2024 een positiewissel door te voeren,” aldus Janssen. Na lijstduwer in 2006 en lijsttrekker in 2012 en 2018 geef ik nu graag de rol door aan Jessie om zo de eerste vrouwelijke burgemeester van Beringen te worden. Tijdens deze legislatuur heb ik haar de rol als schepen perfect zien invullen. Om die reden zullen wij samen met een duidelijk inhoudelijk verhaal en een sterke lijst naar de verkiezingen gaan in 2024.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is