N-VA Beringen tevreden met Vlaamse investering sociale woningen in Beringen

Op 5 mei 2017

Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) investeert een recordbedrag in extra sociale woningen – en dat zal u ook in Beringen merken. In totaal kwamen er al meer dan 28.000 sociale woningen bij in Vlaanderen. Minister Homans zit dus al goed op schema voor de 50.000 bijkomende sociale woningen tegen 2025 voorzien in het grond- en pandendecreet. Het aantal sociale woningen stijgt dus snel, zeker indien men ook rekening houdt met het recordbedrag van 866 miljoen euro dat in 2016 werd geïnvesteerd in de bouw en renovatie van sociale woningen.

Voor Beringen investeerde Liesbeth Homans de voorbije drie jaar meer dan 3,5 miljoen euro in renovatieprojecten van 380 sociale woningen.

“N-VA Beringen vindt de renovaties van de Beringse sociale woningen een goede zaak”, zegt voorzitter Gosha Rosinska-Peeters. “Inzetten op renovatie is noodzakelijk. Te veel huurders betalen nog te hoge energiekosten omdat de woning niet voldoet aan de huidige energienormen. Met deze investeringen wordt de kwaliteit van de woning sterk verbeterd en wordt de energiefactuur voor de huurder aanzienlijk verlaagd”.

Bovendien wordt bij de renovatie extra aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de woning.

“Dat is erg belangrijk”, besluit René Vosch, fractieleider voor N-VA Beringen in de OCMW-raad, “niet alleen voor personen met een beperking maar ook voor ouderen, die daardoor langer in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is