Nationale voorleesweek, ook in de Beringse bib

Op 19 november 2020

Tijdens de Nationale Voorleesweek, die dit jaar van 21 tot 29 november plaatsvindt, wordt traditiegetrouw het belang én het plezier van voorlezen in de kijker gezet.
 
Onder het motto 'Lezers maak je samen' zet Iedereen Leest in heel Vlaanderen en Brussel dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak. “Van kinderbegeleiders over bibmedewerkers en leerkrachten, iedereen draagt een steentje bij!”
 
“Door de coronacrisis ziet de voorleesweek er anders uit dan wat we gewend zijn. Creatieve aanpak en moderne technologie maken gelukkig veel mogelijk”, legt schepen van bibliotheek Jessie De Weyer uit. De bibliotheek lanceert namelijk digitale voorleessessies, met de burgemeester, enkele bibmedewerkers en de schepen van bibliotheek zelf. “Ook de Sint en de Kerstman hebben ons al laten weten dat ze graag meedoen!”, verkondigt de  schepen blij. Via de Facebookpagina van de bib kan je deze digitale voorleessessies meteen volgen.
 
Programma digitale voorleessessies

  • zaterdag 21 november om 10.00 uur: de burgemeester leest voor uit het boek 'Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plaste' 
  • woensdag 25 november om 15.00 uur: Sofie en Evelien lezen voor uit het boek 'Ik zoek een kusje' 
  • zaterdag 28 november om 10.00 uur: schepen Jessie De Weyer leest voor uit het boek 'De enge ever'
  • woensdag 2 december om 15.00 uur: Sint leest voor uit boek 'Minipiet naar de Pietenschool
  • woensdag 9 december om 15.00 uur: poppenkast Lieze Cams
  • woensdag 16 december om 15.00 uur: Beringse auteur Bart Demyttenaere leest voor uit zijn eigen boeken ‘Hoe Kleintje een held werd’, ‘Koning Mier’ en ‘Petrova en de wolf’.
  • woensdag 23 december om 15.00 uur: De Kerstman leest voor uit het boek 'Viert de Kerstman ook Kerstmis?'

Het digitale verhaal is dan ook niet nieuw voor Beringen, zo beschikt de bibliotheek o.a. over een uitgebreide collectie van voorleesboeken voor de jeugd en voor senioren.  “Met Fundels, digitale prentenboeken, onze Boekenbingo voor het basis- en secundair onderwijs, de brochure ‘digitale leestools’, verteltassen en onze vertelplaten zetten we al een geruime tijd in op het promoten van het leesplezier en het voorlezen in het bijzonder”, besluit schepen De Weyer.
 
Meer info over alle geplande (digitale) activiteiten kan u terugvinden op de website van de bibliotheek beringen.bibliotheek.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is