Nieuw horecabeleidsplan versterkt horeca-aanbod in Beringen

Op 13 oktober 2023

Beringen ging de voorbije maanden intensief in overleg met horeca-uitbaters, inwoners en de eigen diensten om het bestaande horeca-aanbod in kaart te brengen. Daarbij werden kansen en pijnpunten bij elkaar gebracht waarna studiebureau City D-Wes een concreet horecabeleidsplan voor Beringen afleverde.

“Uit de studie en rondvraag is gebleken dat de horeca in Beringen er op dit moment nog niet in slaagt om attractief genoeg te zijn voor eigen inwoners of toeristen. Dat is vooral te wijten aan het lagere aantal uitbatingen in vergelijking met steden en gemeentes van soortgelijke omvang”, zegt schepen voor Ondernemen Werner Janssen. “Met het nieuwe horecabeleidsplan willen het bestaande aanbod daarom versterken, maar ook nieuwe, kwalitatieve horeca aan trekken. Het schepencollege heeft daarom een actieplan met acties op korte en lange termijn goedgekeurd.” 

De acties op korte termijn worden uitgerold in 2023 en 2024 en omvatten onder meer het onderzoeken van een structureel overleg met de horeca, een vereenvoudiging van het reglement op terrassen, implementatie van een uitbatingsvergunning en een digitale horecagids via www.visitberingen.be. Daarnaast wordt ook werk gemaakt van de labels “kindvriendelijke horeca” en “toegankelijk horeca”. Er zal ingezet worden op clustering van horeca binnen afgebakende zones in de verschillende dorpen. Voor kleinschalige evenementen zal de organisatie mee ondersteund worden. Tot slot wordt ook gestart met beleid gericht op het zakentoerisme, denk aan vergaderingen, motivatiereizen, congressen en beurzen. 

“Blijvend overleg met de sector is een speerpunt en daarom vergaderen we opnieuw met de horecasector op 23 oktober om 14.00 uur. Wie aanwezig wil zijn kan inschrijven via ondernemen [at] beringen.be,” voegt Janssen toe. 

 

Het volledige horecabeleidsplan is na te lezen via www.beringen.be/horecabeleidsplan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is