Nieuwe kindergemeenteraad Beringen

Op 15 oktober 2020

Tijdens de startvergadering van de kindergemeenteraad op maandag 12 oktober werden de kinderburgemeester en -schepenen verkozen. De kindergemeenteraadsleden werden door de schepen van jeugd, Jessie De Weyer, helemaal coronaproof verwelkomd en kregen de kans om zichzelf voor te stellen.
 
Miro Troonbeeckx is de nieuwe kinderburgemeester. Lieke Lambrechts wordt de evenknie van schepen De Weyer en neemt jeugd, recreatie en bibliotheek voor haar rekening. Nore Claes is voortaan verantwoordelijk voor stadsontwikkeling (gebouwen en gronden), Shami Mehmedova voor verkeer en groen, Lena Rabijns voor sport, milieu en financiën, Noah Naten voor cultuur en onderwijs, Dhyo Vandenberg voor toerisme en economie en Karsten Thijskens wordt de kinderschepen van zorg en burgerzaken.
 
Schepen Jessie De Weyer is alvast blij met de interesse van de kinderen: “De installatie van de kindergemeenteraad is een gebeurtenis waar ik steeds naar uitkijk, het is een voorrecht om deze jongeren wegwijs te mogen maken in onze structuren. In deze onzekere tijden werkt hun engagement en jeugdig enthousiasme eens zo aanstekelijk!”
 
De kindergemeenteraad vergadert 6 maal per jaar voorafgaand aan de echte gemeenteraad in de foyer van het Casino. De jonge raadsleden zullen meewerken aan allerlei projecten die lopen in stad Beringen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is