Nieuwjaarsduik aan de Paalse Plas

Op 7 januari 2020

Op zondag 5 januari om 14u vond de traditionele Nieuwjaarsduik plaats aan de Paalse Plas. Nieuw dit jaar was dat de stad Beringen mee de schouders onder dit evenement zette, dat wordt georganiseerd door Steven Jans van het fietscafé. De ijsberenduik zorgde voor veel kijklustigen en met extra animatie was deze editie zeer geslaagd.

De focus werd nog meer gelegd op gezelligheid. Om van deze zesde editie een succes te maken werden er heel wat randactiviteiten voorzien.

“We begonnen met een professionele opwarming met DJ en telden daarna samen af tot de start,” laat schepen van recreatie, en tevens een van de deelnemers, Jessie De Weyer weten. Gezellige vuurkorven en een vuurkunstenaar zorgden ervoor dat de deelnemers en het aanwezige publiek zich konden verwarmen en er was uiteraard muziek. Na de duik werd er een jeneverbar voorzien.

“Het regenachtige weer zorgde vorig jaar voor wat minder deelnemers, maar daar lieten we ons dit jaar niet door afschrikken. Zo’n duik is de perfecte gelegenheid om de drukte van de eindejaarsfeesten van ons af te spoelen en het nieuwe jaar gezond in te zetten!” besluit schepen De Weyer enthousiast.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is