Nuchtere verkiezingsanalyse N-VA Beringen

Op 16 oktober 2012

Gemeenteraadsverkiezingen.

Hier volgt een korte analyse van de resultaten van de gemeenteraadsverkiezingen in Beringen van zondag 14 oktober 2012.

DE WINNAARS  

Sp.a            wint een burgemeestersfunctie.

CD&V           wint een verlenging van hun bestuursmandaten.

N-VA           wint 10 zetels in de gemeenteraad.

DE VERLIEZERS

Sp.a            verliest -5,3% en    – 2 zetels

CD&V           verliest -7,2% en   – 2 zetels

N-VA           verliest niks. Het aantal stemmen gaat van 2,4% naar 26,3% en het aantal gemeenteraadszitjes gaat van “nul” naar “tien”.

 

DE GROOTSTE VERLIEZERS

Omdat Sp.a en CD&V de bui al zagen hangen werd er op zaterdag 13 oktober nog snel een voorakkoord getekend. Mevrouw Lieten (Spa) en de Heer Vandeurzen (CD&V) stelden hun partijbelangen boven de belangen van de mensen van Beringen. Ze beslisten samen om de 28.932 kiezers van Beringen het recht om op zondag 14 oktober een democtarische keuze te maken af te nemen. Alles was reeds lang in kannen en kruiken nog voor er één stem werd uitgebracht. De postjes werden verdeeld en het hogere partijbelang veiliggesteld.

 Spa noemt zich terecht de grootste partij want zij haalden 2 stemmen meer dan N-VA. Zelfs indien N-VA met 1000 stemmen meer dan Spa de grootste partij zou worden kwamen er geen coalitiegesprekken. De democratie was de dag voor de verkiezingen met een voorakkoord monddood gemaakt. Alle 28.932 Beringse kiezers zijn dus de grootste verliezers want ze kregen nooit de kans om met hun keuze een richting te geven aan het Beringse beleid. Alles was reeds op voorhand geregeld.

DE GROOTSTE WINNAARS

Door deze koehandel zijn de 28.932 Beringse kiezers wijzer geworden. Ze weten nu voor wie de partijpolitiek het belangrijkste is en zij weten nu voor welke partijen de mensen het belangrijkste zijn. Vergis U niet. Ook in Beringen is de kracht van verandering gestart op 14 oktober. Deze kracht is niet meer te stoppen en N-VA zal volgende jaren vanuit een opbouwende oppositie alleen maar groeien.

Volgende verkiezingen zullen de mensen zich geen rad meer voor de ogen laten draaien en zullen zij voluit voor de verandering stemmen. De grootste winnaars zijn dan alle inwoners van Beringen omdat ze eindelijk het bestuur en  de verandering gaan krijgen waar ze zelf voor kiezen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is