OCMW-fractie stelt vragen over veiligheid personeel

Op 8 november 2017

In september stelde onze OCMW-fractie een aantal vragen omtrent de veiligheid van het personeel, in het bijzonder de maatschappelijk assistenten.  Vlaanderen werd immers de voorbije maanden opgeschrikt door een aantal gevallen van agressie ten aanzien van onthaalpersoneel. Zo waren er incidenten bij het OCMW van Sint-Truiden en Houthalen-Helchteren en viel er zelfs een dodelijk slachtoffer te betreuren bij het ACV in Diest.

“De maatschappelijk assistentes en het onthaalpersoneel vormen het gezicht van het OCMW. Zij hebben niet altijd een leuke boodschap voor het cliënteel. Wij wilden dan ook graag weten welke stappen gezet worden om hun veiligheid te garanderen,” aldus fractieleider René Vosch.

Het antwoord op de gestelde vragen was geruststellend. Bij de ontwikkeling van het nieuwe onthaal werd bijzondere aandacht besteed aan inrichting om de veilgiheid te verhogen. Het werken met afspraken stelt de assistent in staat op voorhand in te schatten wie zij zal ontvangen en welke risicofactor dit inhoudt. Ook binnen het toekomstige nieuwe stadhuis zal dit het geval zijn.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is