OverKop Kwadraat en VDAB Beringen bieden jongeren ondersteuning bij professionele ontwikkeling

Op 30 oktober 2023

In Beringen kunnen jongeren vanaf nu elke tweede dinsdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur met al hun vragen rond werk en opleiding terecht bij VDAB in het OverKop-huis op Lutgart in Beringen-centrum. 

Dit is het resultaat van de samenwerking tussen Overkop Kwadraat en VDAB met de steun van de provincie Limburg. Deze samenwerking biedt jongeren van Beringen en omgeving een bredere toegang tot onderwijs, opleiding en arbeidskansen. Dit zal in het OverKop-huis doorgaan, waardoor de toegankelijkheid van het aanbod voor jongeren gevoelig vergroot. 

“Als schepen van Jeugd en Jeugdwelzijnswerk ben ik zeer tevreden met deze verdere uitbreiding van de werking in het OverKop-huis. Jongeren konden er voorheen ook al terecht voor ontspanning maar ook emotionele steun en praktische begeleiding. Door de krachten te bundelen met VDAB Beringen maken we ook de brug naar ondersteuning bij hun professionele ontwikkeling en loopbaantraject. Dit op dezelfde laagdrempelige manier die sinds de start van het OverKop-huis een succes is gebleken,” aldus schepen Jessie De Weyer.  

De nieuwe samenwerking heeft tot doel jongeren te helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Dit kan op verschillende manieren gebeuren: door middel van deskundig advies, opleidingsmogelijkheden, jobmatching en sollicitatieondersteuning. Deze samenwerking benadrukt het belang van partnerschappen tussen maatschappelijke organisaties en overheidsinstanties om de kansen voor jongeren te vergroten en hun welzijn te verbeteren.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is