Poëzie in de spotlight in bibliotheek Beringen

Op 18 januari 2024

In januari is de bibliotheek van Beringen omgetoverd tot een topbestemming voor poëzieliefhebbers. Met poëtische themastanden, een workshop en de beklijvende expo "Gemis" valt er heel wat te ontdekken.  

 

Schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer legt uit: “De tentoonstelling “Gemis” loopt nog tot zaterdag 3 februari en is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De expo, met gedichten en foto’s van mensen in armoede, brengt het universele thema van 'gemis' op een indringende manier dichtbij.” 

 

Daarnaast is ook de Gedichtendag, op donderdag 25 januari, een vaste waarde in het aanbod. “Op de startdag van de Poëzieweek laten leerlingen van Muziek en Woord van Academie Beringen het beste van zichzelf horen in de bibliotheek. Het evenement vindt plaats van 16.00 tot 17.00 uur, en de toegang is gratis. Neem je beste vrienden mee en geniet van een gezellige luistersessie in de bib."

 

Wie tot slot zelf aan de slag wil gaan met poëzie, kan op dinsdag 30 januari om 19.00 uur een gratis workshop poëzie volgen in samenwerking met Avansa en mensen met een armoede-ervaring. Onder leiding van schrijfster Ina Vandewijer leer je je gevoelens op papier zetten en schrijf je zelf ook een gedicht. 

 

“Kom de kracht van poëzie ervaren en samen de diepte van emoties verkennen tijdens deze bijzondere maand vol literaire hoogtepunten. Voor meer informatie en het volledige programma, bezoek de bibliotheek of raadpleeg onze website,” besluiten de schepen enthousiast. 

 

Inschrijven kan via  011 45 08 10, bibliotheek [at] beringen.be, of aan de infobalie van de bibliotheek. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is