Receptie Middenstand Beringen met bekendmaking winnaars eindejaarsactie

Op 28 januari 2020

Gisterenavond werd in de sporthal van het Spectrumcollege de jaarlijkse receptie van de Middenstand Beringen georganiseerd in samenwerking met Unizo Beringen en de stad Beringen. Lynn Daniels van Unizo Beringen riep iedereen op om het woord van het jaar in daad om te zetten. Onze lokale economie verliest aan slagkracht want 8 miljard aan winkelaankopen worden volgens berekeningen van Unizo in het buitenland gedaan.
"En dat ten koste van onze eigen ondernemers, daar betalen we allemaal een prijs voor. Ook de consumenten, en dat zijn we allemaal. Daarom een warme oproep: laat ons meer winkelhieren, consumenten, ondernemers en overheid."
Schepen van economie Werner Janssen kwam met een positieve boodschap naar de receptie. "Met familiebedrijven, kmo’s en sterke handelaars is Beringen altijd ondernemend geweest. En we hebben meer dan ooit nood aan deze zelfstandigen, zaakvoerders en startende ondernemers. Jullie zijn niets minder dan de motor van onze samenleving, de scheppers van welvaart. Het is mijn persoonlijke overtuiging dat we er alles aan moeten doen om succesvol ondernemen te stimuleren", zei de schepen.
De komende maanden wordt er ook gewerkt aan een horecabeleidsplan. "Wij willen blijvend inzetten op het binnenhalen van externe evenementen zoals we vorig jaar gedaan hebben. Ook het faciliteren van lokale evenementen blijven we doen. In beide is er mogelijkheid om de lokale middenstand en handel best mee te laten participeren. Van de Lutgartsite hebben we een hotspot voor startende ondernemers gemaakt waarin ook cultuur en jeugd hun rol spelen. Subsidies die we kregen van de hogere overheid hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. In deze legislatuur maken we een horecabeleidsplan op. Hiervoor wordt een bedrag van 40 000€ uitgetrokken", zegt Janssen.
Nieuw is dat de stad dit jaar 240.000€ uittrekt voor de ondersteuning van de handelaars in de deelgemeentes. Infoavonden zullen hiervoor georganiseerd worden. Hiervoor zijn de activering van de lokale middenstandsraden noodzakelijk. Tot slot wil de schepen de belastingen voor bedrijven vereenvoudigen.

Op de receptie werden ook de hoofdwinnaar van de eindejaarsactie bekendgemaakt. Anita Vanmeert uit Paal won de hoofdprijs van 2500 euro aan waardebonnen bij Delhaize Beringen. Meekers Hilde won 1000 euro dankzij haar lotje bij Kallisto. Etiennen Vanzeir uit Paal kon met 500 euro naar huis dankzij Il Mondo en Jans Ilse uit Koersel won ook 500 euro met een lotje van Spar Beringen. Wonnen elk nog 250 euro: Battain Dario uit Ham bij The Night Store, Theunis Ivo bij Brico, Luc Poelmans bij Golden City en Chris Geerts bij Startford Herenmode.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is