Speeltuin Koersels Kapelleke populair bij bezoekers

Op 19 december 2023

Recreatieoord ’t Fonteintje en meer bepaald de speeltuin, bij de meeste mensen bekend als het ‘Koersels Kapelleke’, blijkt nog steeds een zeer aantrekkelijke bestemming voor recreatie en ontspanning.  

Ooit gegroeid rond de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-aan-de-staak en al sinds 1826 gekend als bedevaartsoord, is het domein een begrip in Beringen en omstreken. In dit bosrijke gebied staat de uitkijktoren centraal. Wie de bijna 30 meter hoge toren beklimt, kijkt uit over het typische Kempenlandschap. Het domein omvat een speeltuin, minigolf, trickpinbanen, speelwater waar je verkoeling kan zoeken en talrijke mooie kampeerterreinen voor jeugdverenigingen. 

Het stadsbestuur werkt samen met Natuurpunt en de hogere overheid al een geruime tijd aan de opwaardering en modernisering van het bezoekerscentrum van het domein. In afwachting van een nieuwbouw zorgen Bert en Marina van Hippo Gebak voor een zomeruitbating met heel wat lekkers. Uit de bezoekersaantallen blijkt dat de speeltuin duidelijk tot de verbeelding blijft spreken. 

“Van april tot en met oktober dit jaar kwamen maar liefst 39.942 bezoekers langs in de speeltuin, met de zomermaanden als absolute uitschieters. Niet minder dan 10.082 bezoekers vonden hun weg ernaar in de topmaand augustus. Minigolf en trickpin vielen daarbij ook in de smaak, met respectievelijk 5.501 en 1.778 bezoekers,” vertelt schepen van Recreatie Jessie De Weyer. 

Ook bij scholen is het recreatiedomein nog zeer geliefd. In 2023 bezochten van april tot en met oktober een recordaantal schoolkinderen uit Limburg en omstreken Koersels Kapelleke. “We ontvingen maar liefst 6.616 leerlingen gespreid over vijf maanden, met een duidelijke piek in juni,” vervolgt de schepen. 

“De speeltuin aan ’t Fonteintje is de afgelopen jaren steeds zeer goed onderhouden en regelmatig vernieuwd en dat is de bezoeker niet ontgaan. We zijn ontzettend blij met de cijfers, die ons motiveren om door te zetten met de vernieuwing van het bezoekerscentrum. Een werk van lange adem om een van onze absolute pareltjes te behouden voor de toekomstige generaties,” besluit schepen De Weyer. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is