Stad Beringen is recent gestart met het ontwerp van het kerkplein in Stal

Op 5 januari 2023

Het kerkplein in Stal zal dit jaar een nieuwe inrichting krijgen. Sinds enkele jaren is er rond het kerkplein redelijk wat bijgebouwd, met een significante stijging van bewonersaantal tot gevolg. Aanleiding genoeg voor een opwaardering vindt de stad. Zo wordt het plein een ontmoetingsplaats voor de buurt en verhoogt de leefkwaliteit.  

“Momenteel is het kerkplein van Stal maar beperkt ingericht, met enkel een grasplein, een parking en enkele bomen en struiken. De mogelijkheid om er een plein van te maken waar jong en oud kan samenkomen en genieten van de groene omgeving, is er zeker. We plannen de herinrichting dit jaar nog te realiseren.  

Stad Beringen wil de buurt actief betrekken bij de herinrichting, en organiseerde daarom in december reeds een workshop voor de buurtbewoners. Ook met de kerkfabriek werden tijdens een brainstormsessie ideeën gewisseld. 

“Tijdens de participatieavond kregen buurtbewoners de kans om het park te ontwerpen. Er kwamen heel wat creatieve ideeën uit de bus. Zo leerden we dat de buurt wandelinfrastructuur, een speelzone en een functionele zitruimte wil. Maar ook de nood aan een plek voor wat oudere jeugd werd erkend”, vult schepen van Participatiebeleid Jessie De Weyer aan. 

Iedereen was voorstander om het groenaandeel sterk te vergroten met bomen en struiken. Zo versterken we de biodiversiteit en creëren we een aangename woonomgeving. “Met de input van de buurtbewoners zal dienst Wegen en Publieke Ruimte het ontwerp verder verfijnen zodat we in het najaar van 2023 het kerkplein kunnen herinrichten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is