Stad Beringen organiseert acties voor de Warmste Week

Op 18 december 2023

De diensten van stad Beringen organiseren verschillende acties ter ondersteuning van het hartverwarmende initiatief De Warmste Week. Deze solidariteitsactie van VRT wordt jaarlijks georganiseerd in de week voor Kerstmis, van 18 tot en met 24 december. Dit jaar staat het evenement in het teken van het thema 'opgroeien zonder zorgen', wat perfect aansluit bij de kindvriendelijke missie van stad Beringen. 

 

“Binnen de buitenschoolse kinderopvang werden alvast leuke acties op poten gezet. Met de verkoop van hotdogs haalde de BKO De Bengeltjes in Koersel al heel wat centjes op. Wie nog wil steunen, kan de kunstwerkjes kopen van De Warmste Kerstboom van de opvang in Stal of een zelfgemaakt kaartje of leuke kalender aankopen in de BKO van Beringen-Mijn.” 

 

Ook de bibliotheek draagt bij aan De Warmste Week met diverse activiteiten. Zo vond reeds een crea-atelier plaats waar je taarten en koekjes kon versieren. “De creatieve workshop was een schot in de roos en bracht onze bibliotheek meteen in de kerstsfeer,” aldus bevoegd schepen Jessie De Weyer. “Met het reeds uitverkochte kerstconcert van de groep Feel Good en een bezoek van de kerstman volgende week hopen we nog meer geld in het laatje te brengen. Kom gerust dus langs op 23 december en doneer wat centjes in ruil voor een lekkere chocolademelk met een koekje.” 

  

Verder organiseert Arktos en SAAMO op woensdag 20 december een Wintermarkt op de site Regina Mundi in samenwerking met stad Beringen. Bezoekers kunnen genieten van kraampjes, workshops en pannenkoeken in het Inloophuis. Deelnemende partners zijn INZetje, SAAMO, Arktos en stad Beringen, met een deel van de opbrengsten bestemd voor De Warmste Week. 

 

Daarnaast organiseert Academie Beringen op 21, 22 en 23 december De Warmste Wintervoorstellingen. “De verschillende leerlingen brengen in de COR en in het academiegebouw intieme kerstconcertjes, Christmas carols en woordkunst, en laten je zo onderdompelen in de sfeer van de warmste tijd van het jaar. Ook onze stedelijke basisscholen SBS Koersel en SBS De Hoeksteen werken mee aan het project. Toegang is telkens met vrije gift.” 

 

“Heel wat diensten gingen gretig aan de slag voor het goede doel: er werd heel wat lekkers gebakken en verkocht, er loopt een veiling en Team Beringen organiseerde zelfs een heuse afterwork-party. Met al deze acties tonen onze medewerkers hun warme hart voor kinderen die opgroeien!” besluiten de schepen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is