Stad Beringen zet 27,5 ha bedrijventerreinen te koop

Op 10 januari 2023

Stad Beringen zet het bedrijventerrein Ravenshout-Noord, dat al sinds 2015 te koop werd aangeboden via verschillende verkoopprocedures, opnieuw in de markt.  

 

Het gaat om een watergebonden bedrijventerrein – waarvan 27,5 ha te koop - gelegen tussen het Albertkanaal en de Olmsesteenweg. Via de aansluiting op de N73 is er een directe verbinding naar de autosnelweg E313. “Wat het aanbod zo uniek en gegeerd maakt zijn de grote percelen die nog beschikbaar zijn,” licht schepen van Ondernemen Werner Janssen toe. “De snel wijzigende omgeving en steeds complexer wordende regelgeving heeft ons echter gedwongen om de verkoopprocedures in het najaar tijdelijk stop te zetten. We hebben rekening gehouden met de gewijzigde omstandigheden en een nieuwe procedure uitgewerkt,” aldus schepen Janssen. 

 

De percelen zijn opgedeeld in 4 zones. Zones 1 en 3 worden als één geheel verkocht. Zones 2 en 4 kunnen volledig of in gedeelten gekocht worden met een minimale oppervlakte van 10.000 m2. “We willen een evenwichtige industriële groei realiseren in onze stad. De valorisatie van de gronden van Ravenshout-Noord is daar een noodzakelijk onderdeel van."

 

De verkoopleidraad met alle informatie over de beschikbare percelen en de toepasselijke  voorwaarden is terug te vinden op de website van stad Beringen. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot dinsdag 31 januari 2023 , 12.00 uur kandidaat stellen.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is